Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мая Манолова с акция срещу високите цени на горивата, отиде на бензиностанция с овце

Общество

Мая Манолова с акция срещу високите цени на горивата, отиде на бензиностанция с овце

Мая Манолова с акция срещу високите цени на горивата, отиде на бензиностанция с овце - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова и нейни активисти изградиха импровизирана кошара с овце от Радомирско на бензиностанция в София. Проявата е част от кампанията им "Антиспекула".

На място пристигна и полиция, която поиска документите на активистите.

"По отношение на цените на бензина и дизела, управляващите взеха народа за стадо, което не се информира, не чете и не разбира, че цените на бензина и дизела са спекулативно завишени с левче, спекулативно завишени. Управляващите решиха, че хората могат да бъдат баламосвани, могат да бъдат ограбвани като тези животинки. Докато хората си мълчат, управляващите да си крадат. Само че тази измама с тези спекулативно надути цени, е разкрита. От "Изправи се.БГ" обясняваме, че наистина по левче се печели на всеки литър бензин и дизел и то левче се разпределя някъде", коментира Манолова. По думите й парите се разпределят във фирмата, която преработва в рафинерията на "Лукойл Нефтохим" руския петрол и същата фирма го продава на бензиностанциите на завишени цени. 

"Тия овчици тук разбраха и другата измама с 25 ст. , защото бензиностанциите, които предоставят тази отстъпка на гражданите, продават с 25 стотинки по-скъпо", поясни Манолова. Тя бе категорична, че четворната коалиция почерпи големите вериги бензиностанции с два пъти по 150 млн. лв. 

"Време е хора професионалисти, грамотни, хора с експертиза да поемат управлението на държавата. Стига експерименти", призова Мая Манолова, след което овцете бяха натоварени обратно в камиона, с който бяха докарани до бензиностанцията. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати