Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Майдел: За 8 месеца днес имах 8-ма среща с предсетавители на Фейсбук

Общество

Майдел: За 8 месеца днес имах 8-ма среща с предсетавители на Фейсбук

Майдел: За 8 месеца днес имах 8-ма среща с предсетавители на Фейсбук - Tribune.bg
Снимка:

Днес имах 8-ма среща с предсетавители на Фейсбук за последните 8 месеца, пише на страницата си във Фейсбук българският евродепутат ева Майдел. Тя споделя, че през последните месеци е изпращала примери за неефективната им модерация на български език.

"Днес заедно с модератор анализираха пред мен много от изпратените от мен примери за блокирани акаунти или за съдържание, което необяснимо как остава онлайн (например статуса на Волгин за народния съд). Обясненията им не бяха удовлетворителни. Интерпретацията на техните Стандарти на общността е доста праволинейна и без всякакъв контекст – национален, геополитически", констатира българският евродепутат. Според Майдел от представените й данни излиза, че в България няма проблем с руската пропаганда, на което тя категорично е възразила. 

"Ще продължа да настоявам и илюстрирам с примери, че качеството на модерацията им не отговаря на обществената им отговорност и политическия залог на времената, в които живеем.  Все пак успях да ги убедя, че е нужно повече прозрачност сред българската общественост за това кои фактори и как влияят на решенията дали дадено съдържание да бъде модерирано", отбелязва Майдел.

Българският евродепутат е предложила решение и очаква развитие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети