Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Майка отглежда сина си Буда като Маугли – без ток, вода, ЕГН и акт за раждане

Общество

Майка отглежда сина си Буда като Маугли – без ток, вода, ЕГН и акт за раждане

Майка отглежда сина си Буда като Маугли – без ток, вода, ЕГН и акт за раждане - Tribune.bg

„Това е стартиране на записването на всеки един от раждането му в „дяволската система”, казва жената от село Иван Вазово

За абсурден случай от Пловдивско разказа Нова телевизия. Близо три години дете живее без ЕГН и без акт за раждане.

Майката - 41 годишната Галя Танева живее с 3-годишния си син на края на село Иван Вазово сред множество кучета. В къщата няма ток и вода. Детето ражда сама вкъщи. 

„Това е стартиране на записването на всеки един от раждането му в „дяволската система”. Всяко ЕГН е номер, с който се регистрира и веднага започва подчиняването. Малкият се казва Буда, той се самонарича Ата”, обясни майката Галя Танева. Самата тя следва крайно религиозен и природосъобразен начин на живот и отхвърля създадените административни правила. Жената споделя, че малкият се казва Буда, но той се самонарича Ата. Танева следва крайно религиозен и природосъобразен начин на живот - по нейните думи - и отхвърля създадените административни правила.

На въпрос дали се страхува, че детето ще бъде лишено от граждански права, тя отговаря красноречиво: „При положение, че аз съм Христос, ни най-малко мога да се страхувам”. За детето се грижи сама. Родила го преди три години у дома. Това е второто ѝ раждане в домашни условия, като първото бебе починало.

Местните разказват, че жената не допуска никого в дома си. Но виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето.

Сега акт за раждане на детето ще бъде издаден служебно от Община Калояново. Това ще се случи след решение на Районния съд в Пловдив, който е сезиран за случая от прокуратурата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати