Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Майката на детето с изгаряния по краката: Недопустимо е! Да се хвърля ежедневно жар от котела в двора

Общество

Майката на детето с изгаряния по краката: Недопустимо е! Да се хвърля ежедневно жар от котела в двора

Майката на детето с изгаряния по краката: Недопустимо е! Да се хвърля ежедневно жар от котела в двора - Tribune.bg
Снимка:

Директорът на училището в Перущица: Моята вина е най-голяма

Майката на момичето, което е с изгаряния по краката, след като игра в двора на училище „Петър Бонев“ в Перущица е възмутена от случилото се с детето ѝ. Тя определи случката като „недопустима“ в двор, където играят деца като подчерта, че това е втори подобен инцидент за година.

„Според Вас, кой трябва да поеме отговорност, за следния инцидент? Вчера на 01.12.21г., изпращаме синът ни Александър Тотов, жив и здрав на училище. Към 10 часа, се обаждат на съпругът ми, че Александър си е изгорил двете крачета, в необезопасена зона, на която се изхвърля ежедневно жар от котела в сградата. Той не знаейки за нея пада и се запалват обувките и чорапите на детето ни. В следствие на което има изгаряне 2-3 степен. Това е недопустимо в двора на училището, където децата играят, да се случва всичко това! Това е втори случай в рамките на една учебна година“, пише разтревожената майка.

Регионалното управление на образованието в Пловдив е назначило  проверка.

Дано детето се оправи! Това се моли директорът на основно училище "Петър Бонев" в Перущица Бойко Иванов, пише „24 часа“.

„Разбирам гнева на родителите. В такива случаи те не оневиняват никого, защото са си поверили децата на нас и ние сме длъжни да ги пазим“, каза разстроен Иванов, който е с голям педагогически и административен опит.

По думите му вчера, на 1 декември, в голямото междучасие децата били пуснати за отдих. Заради пандемията класовете били разпределени на зони. Няколко ученици заедно с 5-класника Александър Тотов отишли в задния двор на училището, където огнярят изхвърлял пепелта от котела.

„Едно от децата започнало да я прескача. Направил го един-два пъти и на третия не могъл и паднал в самата пепел. Отдолу обаче е имало жар, която подпалила чорапките му. Петокласникът започнал да ги сваля, но крачетата му обгорели“, описа директорът. Веднага пострадалото дете било заведено при медицинската сестра в училището, която му превързала раните.

Според директора параджията на училището е допуснал небрежност, като не е хвърлил вода върху пепелта от пелетите.

"Училищният ни двор е голям и в задната част, където не ходят ученици, е отредено място за пепелта. Но белята вече е факт. Самият параджия си призна вината. Той е от 4 г. на работа при нас и е отговорен човек. Спазва трудовата дисциплина", каза директорът.

Той признава, че неговата вина е най-голяма, защото като ръководител трябва да се грижи за учебния процес и за организацията в училището.

Просветният инспекторат в Пловдив вече е назначил проверка.

Дете е с изгаряния на краката след игра в училищен двор


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети