Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Майката на единия осъден във Великобритания: Англия да изгори, дано

Общество

Майката на единия осъден във Великобритания: Англия да изгори, дано

Майката на единия осъден във Великобритания: Англия да изгори, дано - Tribune.bg

„Снимайте. Вижте къде живеем милионерите. Ето го, сина ми – и него го набедиха. Какво е това „тартор“ – не знам?“, това каза пред БТВ майката на осъдения Гюнеш Али – Магбуле.

Синът ѝ е един от българите, които получиха между три и осем години затвор, обвинени в източване на близо 54 милиона паунда от социалната система във Великобритания.

„Ти знаеш ли колко е кадърен? От нулата може да построи къща. Със строителство се занимаваше, това знам. Как може такова дете да бъде тартор? Англия да изгори, дано“, допълни Магбуле.

По данни на разследващите - ръководителите на престъпната група са 39-годишната Галина Николова и 34-годишният Гюнеш Али. Те са и тези, които днес получиха най-големи наказания - следователно осем години и седем години и три месеца затвор.

С най-ниско наказание от три години е Цветка Тодорова, която може да бъде директно депортирана у нас, защото вече е била с мярка за неотклонение за достатъчно време.

По официални данни петимата българи са фалшифицирали документите на над 6000 български граждани.  Това се е случвало в различни офиси. А целта - държавата да отпусне социални помощи.

Интересното е, че разследването тръгва от България.

„Галина Николова започва като чистачка. Осигурява се като такава. И годишният доход е не повече от 10 000 паунда“, обясни Васил Панайотов – инспектор от ГДБОП, сектор Сливен.

„Мозък на операцията е Галина Николова, заедно с още едно лице. Става дума за Гюнеш Али“, добави зам.-окръжният прокурор на Сливен Руси Русев.

Днешната присъда може да бъде обжалвана.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати