Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Майката на кмета на „Подуяне“ от ПП-ДБ-СС - министър в правителството на Главчев

Общество

Майката на кмета на „Подуяне“ от ПП-ДБ-СС - министър в правителството на Главчев

Майката на кмета на Подуяне от ПП-ДБ-СС - министър в правителството на Главчев - Tribune.bg

По думите на лидера на ГЕРБ половината министри в служебния кабинет са на „Продължаваме промяната“

Майката на кмета на столичния район „Подуяне“ Кристиян Христов, който е от ПП-ДБ-СС е министър в правителството на Димитър Главчев. Новината съобщи Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той уточни, че по време на срещата със симпатизанти в „Подуяне“ в понеделник той е получил въпрос как ГЕРБ позволява в това правителство 50% от министрите да са от ПП-ДБ, в добавка към „Митниците“ и данъчните служби. „А колко народ през годините са били изчегъртани? Още от първи ден аз не съм съгласен с назначенията, но така е преценил Главчев, това е направил“, подчерта Борисов.

Изказване на Бойко Борисов - 17. 04. 2024 г.

Виолета Коритарова е регионален служебен министър в кабинета „Главчев“, а синът ѝ е избран на местния вот от листата на „Спаси София“.

Интересното е, че районът кандидатства за програма за саниране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което се оказва оглавено от Виолета Коритарова. Това поставя под риск програмата, защото финансовата й подкрепа от страна на Коритарова би се възприела като корупционна практика.

Георги Георгиев: Кметът на Подуяне остави 200 души без топъл обяд посред зима

По ирония на съдбата сега Коритарова заменя скандалния Андрей Цеков като регионален министър, който лично я освободи от поста в Агенцията миналата година.

Според официалната и визитка, разпространена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, когато е назначена за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е посочено, че тя е експерт с опит в областта на геодезията и геоинформационните системи, инвестиционното планиране, поземлените имоти и регистри.

Уточнява се, че Коритарова е дългогодишен служител на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като преди това е работила в Министерството на земеделието и горите и в Министерството на образованието и науката. Номинираната за министър на регионалното развитие е магистър по геодезия, фотограметрия и картография от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Има професионални квалификации от Холандия, Австрия и Германия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети