Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Майката на починалото дете от Кардам е в неизвестност от 6 дни

Общество

Майката на починалото дете от Кардам е в неизвестност от 6 дни

Майката на починалото дете от Кардам е в неизвестност от 6 дни - Tribune.bg
Снимка:

Родителите на Росица се отричат от дъщеря си – ще искат пълно попечителство над внуците си

Росица Маринова - майката на 9-годишния Стефан от Кардам, който почина от натравяне, е избягала от семейния дом. Тя е в неизвестност от 6 дни. За останалите 5 деца на жената се грижат баба им и дядо им. Твърди се, че жената е взела и спестяванията на семейството, съобщава Нова тв.

Децата, бабата и дядото живеят в къща, странична от тяхната. Тя е предоставена и има прилични условия за живот. Парите, които Росица е взела, са от събрани детски надбавки, които получава месечно, а не от дарителската сметка, както се твърдеше.

„Видяхме я във вторник. Каза ми, че отива във Варна, за да вземе някакъв документ за детето и да го занесе в Генерал Тошево, в училище. Докторът ѝ казал, че не било за по телефона. Отидохме в Генерал Тошево, изтеглих си заплатата и ѝ дадох 40 лева. Аз не съм я видяла да тегли от детските надбавки. Качи се в таксито и тръгна за Варна, разказва майката на Росица – Стоянка Иванова.

В сряда сутринта ми се обади и ми каза: „Майко, аз съм във Варна. Ще се прибера вечерта”. И повече нито вест, нито кост. Телефоните ѝ са изключени. Децата опитаха много пъти да се свържат с нея. Единия път телефонът звънеше, но тя отхвърли обажданията“, посочи разтревожената жена.

„Аз съм очаквала, че ще го направи това нещо, защото постоянно е с телефона“, призна майката на Росица.

Възрастната жена споделя, че дъщеря ѝ непрестанно говорела по телефона с различни мъже. Мъжът ѝ е в затвора, но не са разведени. Семейството се изхранва с детските надбавки и заплатата на Стоянка, която е 440 лева.

„Дарителската сметка е активна. Майката няма достъп до нея. Кутиите не са отваряни, мислим на 29 декември да ги отворим. Тези средства са за ремонт на дома на децата”, заяви инициаторът на дарителската кампания Вили Димитрова.

„В петък бабата ми сподели, че дъщеря ѝ я няма няколко дни. Не беше толкова притеснена. Мислехме, че ще се вразуми и ще се прибере. В неделя обаче я видях доста притеснена. Тя се разплака. Уведомил съм социалните и полицията. Те ще предприемат необходимите мерки. Децата са в добро състояние, при бабата и дядото те се чувстват добре. Тези хора ги изгледаха реално. Майката явно няма ангажимента, крайна безотговорност от нейна страна да си напуснеш децата, особено в такава ситуация”, коментира кметът на Кардам Георги Събев.

„Бяхме говорили да я включим в новите програми, които стартират от нова година като социален асистент, да гледа възрастни хора в селото. Съдействахме чрез община Генерал Тошево да бъде назначена и да започне работа като социален асистент, но тя си взе шапката и замина, което е крайна безотговорност от страна на майка на пет деца“, обясни кметът.

Родителите на Росица заявиха, че се отричат от дъщеря си и не желаят да разговарят с нея. Те ще искат пълно попечителство над внуците си.

„Ако трябва ще направя една ограничителна заповед, тука да не стъпва. Неадекватна и некомпетентна като майка. Тя не отчита, че хората искат да помогнат“, категоричен е баща ѝ.

По думите на родителите на Росица, те са направили всичко възможно да я възпитат.

Що се отнася до децата, те са в добро състояние.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема