Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница

Общество

Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница

Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница - Tribune.bg
Снимка:

Случаят е от 12 февруари

Нов сигнал за забавена медицинска помощ - този път от Дупница, съобщи NOVA. Близките на възрастен мъж твърдят, че той е чакал часове, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние. В крайна сметка мъжът е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е издъхнал, предава телевизията.

„5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно”, разказа Магдалена Галчева.

От държавната болница обясняват за телевизията, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест.

От частната болница заявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати