Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мним майстор взима парите и не прави ремонт, наскоро се преквалифицирал и като наемодател

Общество

Мним майстор взима парите и не прави ремонт, наскоро се преквалифицирал и като наемодател

Мним майстор взима парите и не прави ремонт, наскоро се преквалифицирал и като наемодател - Tribune.bg
Снимка:
БГНЕС

Мъжът е обявен за общодържавно издирване

Майстор Цецко – мъжът, който се представя за майстор, взима парите и изчезва. Историята му търпи развитие като сега той е обявен за общодържавно издирване, пише Нова телевизия.

Десетки хора вече са се оплакали, че са били излъгани от мнимия майстор.

Потърпевшите го описват като разбран и учтив. Визитката му включвала от смяна на дограма, боядисване на стаи до изработка на мебели по поръчка на клиента. Пред някои от „ужилените”, обаче, той признавал, че дължи пари на много хора.

От Прокуратурата уточняват, че има образувани 8 досъдебни производства по случая, като повечето са от тази година. „Майсторът” е излежал присъда за измама през 2015г. и вече е реабилитиран.

Опитът на екип на Нова тв да го открият на адресната му регистрация се проваля, а съседи уточняват, че измамникът вече се е изнесъл от жилището, а телефонният му номер традиционно не отговаря.

Въпреки че му е повдигнато ново обвинение, измамникът Цецко вече се е ориентирал към нов доходоносен бизнес - представя се за наемодател. Един от ужилените е чуждестранен студент, който пуска обява в социалните мрежи, че търси жилище. Среща се с Цецко и му плаща първия наем, срещу което получава ключ и чип за достъп. Момчето отива на адреса, но чипът не работи. Наема адвокат и заедно се срещат с наемодателя, на която Цецко отива с цялото си семейство. За съжаление и адвокатът е заблуден, студентът плаща екстра вноска, за да му се задейства чипът, подписан е и договор. Като резултат, обаче, 1900 лв. са платени на измамника, квартира няма, а „Цецко” изчезва.

Чуждестранният студент подава жалба в полицията, след което разследващите установяват, че това не е единичен случай за въпросния престъпник. Жилищата най-често се дават на краткосрочен наем, Цецко ги наема за три дни и така се сдобива с ключ и чип за достъп, после потърпевшите попадат в схемата на измамника.

От полицията посочват за Нова тв, че е образувана преписка по случая.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ремонт
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети