Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мъжът, открил детето от Якоруда: Видях го легнало на пътя

Общество

Мъжът, открил детето от Якоруда: Видях го легнало на пътя

Снимка:

Детето е било отвлечено, смятат родителите

„Докато си карах автомобила, видях детето легнало на пътя. Слязох и видях, че е видимо добре. Качих го в колата и го откарах в най-близкото село – Бунцово. Там ме чакаха всички разследващи полицаи”, разказа пред NOVA горският служител – Муртаза Клечов, който намери изчезналия 2-годишен Мехмед.

На близо 15 километра от дома - на такова разстояние беше намерено 2-годишното дете, което изчезна в Якоруда. То беше открито само в гората и все още няма отговор на въпроса как е стигнало дотам.

Според родителите му 2-годишното дете е било отвлечено. Проверява се и версията момчето да е достигнало само до гората по черен път.

Муртаза обясни още, че детето не му е казало нищо. „Само ме гледаше, направих му снимка, за да го види майка му. Тогава се усмихна, изплези се”, каза още Клечов.

„Беше гора, реката е на 20-30 метра, но там е стръмно много при тази река. Движило се е босичко по черния път, следичките му се виждаха. Възможно е да стигне дотам само, те си живеят в гора – органите да разследват, да си преценят“, каза още той.

Много доволни сме от целия екип на МВР. Контактен е, детето е добре. Баба му го е питала къде и с кого е бил, но той все още не иска да каже, стресиран е. Не знаем защо е бил отвлечен. Това заяви пред БНТ дядото на 2-годишния Мехмед.

Няма как Мехмед да е изкачил сам стръмния склон по пряката пътека и да се озове на мястото, където е открит, защото теренът е много труден за малко дете, категоричен беше баща му Зия Мехмед Юркин в интервю за bTV.

Близките на Мехмед са убедени, че похитителят на детето се е уплашил от присъствието на полицаите и жандармеристите и го е оставил на пътя.

Семейството е щастливо след прекараната безсънна нощ и се надяват детето да бъде изписано и да се прибере от болницата. Леля му казва, че според информацията, която има, момченцето е добре.

Районната прокуратура в Разлог образува досъдебно производство за изясняване на причините за изчезването на Мехмед, както и дали това е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

Разследването е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на прокурор.   

Кадър/bTVКадър/bTV


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още