Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мъжът със скарата в Енергото: Освен ток, нямахме вода и обхват. Децата ми стояха гладни

Общество

Мъжът със скарата в Енергото: Освен ток, нямахме вода и обхват. Децата ми стояха гладни

Мъжът със скарата в Енергото: Освен ток, нямахме вода и обхват. Децата ми стояха гладни - Tribune.bg

Скаричката ми ли оправи стълбовете за 40 минути, диви се Явор от Калипетрово, който има написан акт от полицията

„40 минути, след като нахлух в Енергото, токът дойде. Жена ми се обади и ми каза, че са пуснали тока. Интересно ми е - моето ходене и скаричката ми ли оправиха тока? За 40 минути толкова бързо ли оправиха тези стълбове и жици?“, коментира пред БТВ Явор Павлов, който си направи сандвичи в Енергото в Силистра в знак на протест заради липсата на ток в селото му Калипетрово.

„Времето беше лошо – спор няма. Токът спря в събота и дойде в понеделник на обяд. 36 часа нямахме ток. Вода нямахме. Телефоните нямаха обхват. В понеделник звънях 10 пъти. Отхвърляха ме. Вдигнаха ми веднъж и казаха, че ще ме прехвърлят на оператор. Никъде не ме прехвърлиха. Изнервих се, взех си скаричката и хляба. Децата ми вкъщи стоят гладни – трябва да ги нахраня. Животът си давам за тях. Отидох да направя сандвичи, после се озовах в полицията. Написаха ми акт. Полицаите не са виновни – вършат си работата“, посочи той.

„Не съм бил само аз без ток. 30 села в Силистра нямат ток. Някои нямат и вода. Не е само за децата, има и възрастни хора“, допълни Павлов.

„Рецептата за сандвичите е тайна. Пуснаха ми повече ток и изгоряха малко. Компотът е от ягоди от мама, не е вино, защото имаше и такива коментари“, каза още той.

С Явор е и Тони Георгиев, който снима акцията в Енергото.

„Не е това начинът, но явно в България нещата трябва да се случат така, за да има развитие. Напълно подкрепям Явор. Актът му от полицията е за нарушаване на обществения ред. Разбрахме, че Енергото е излязло със становище, че ще пускат жалба“, добави Георгиев и обясни, че са готови да протестират.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети мъж, енерго, скара
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати