Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мазнев: Ако има строителна мафия, то как 20 години всички работят с нея?

Общество

Мазнев: Ако има строителна мафия, то как 20 години всички работят с нея?

Снимка:

Ние имаме страхотни гаранции, които даваме за един дълъг период, каза директор на Камарата на строителите

„Нарекоха ни „Мафия” – „Строителната мафия”, а тази "строителна мафия" е в България от 20 години една и съща, тя работи с всички. Ние, ако сме престъпници, всички ли през тези 20 години са част от мафията?” Това попита в ефира на bTV изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев. Вчера строителите излязоха на мирно шествие в знак на протест срещу клевети от левицата.

„В България проблеми със строителството има, но те са свързани с предварителните проучвания и заданията, по които работят фирмите и да се търси „мафия” в сектора отблъсква младите специалисти от него“, коментира Мазнев.

„Ние имаме страхотни гаранции, които даваме за един дълъг период, това са европейски норми. В България има една магистрала, която е завършена само с една година гаранционен срок – АМ „Люлин”. Да питаме – мафия ли е било, какво е било?”, допълни той.

Мазнев посочи, че цените у нас са в пъти по-ниски от тези в близки до България държави и така просто не е възможно да се постигнат спряганите медийно отчисления към възложителите в размер на 40-50%.

Според него България е уникален случай в бившия социалистически лагер, защото строителният сектор е останал в ръцете на местните фирми, а не на чужди. В същото време, той отбеляза, че фирмите не са в най-добра кондиция след два големи спада – около кризата през 2009 г. и при намаляването на инфраструктурните проекти след 2015 г.  


Коментари (1)

Да Абсолютно всички сте мафия. Най-голямата.
14.12.2018 08:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още