Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медици и пациенти на „Пирогов“ излязоха пред президентството, въпреки спрения протест

Общество

Медици и пациенти на „Пирогов“ излязоха пред президентството, въпреки спрения протест

Снимка:

„Пирогов не точи касата!”, „Пирогов не е системен проблем!” - се чете на надписите, които носят

Медици и пациенти на „Пирогов“ изразиха своето недоволство пред президентството, въпреки спрения протест от новото ръководство на лечебното заведение.

Сред основните им искания е оставка на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев. Те се обявиха в подкрепа на отстранения шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и настояха за изчистване на името на медиците от най-голямата спешна болница у нас. Част от присъстващите се обявиха за оставката на служебния здравен министър, а други се обявиха против политизирането на протеста и исканията му.

БГНЕСБГНЕС

„Ние искаме спокойствие, искаме да спре административният тормоз от НЗОК. Това е нашето искане”, каза д-р Камен Данов от Пирогов на протест пред президентството, предаде БГНЕС.

„Пирогов не точи касата!”, „Пирогов не е системен проблем!”, се чете на надписите, които носят.

БГНЕСБГНЕС

Колкото до това как ще продължат, д-р Данов заяви, че се надяват да не се налага да го продължават. „Много ни е страх да не бъде направена някаква манипулация и да излезе, че протестът ни има някакъв дори минимален политически оттенък. Той няма такъв. Става въпрос единствено и само за спокойна работа на българския медик“, каза той.  

БГНЕСБГНЕС


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още