Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По време на пандемия: Медици излизат на протест заради унизителните си възнаграждения

Общество

По време на пандемия: Медици излизат на протест заради унизителните си възнаграждения

Снимка:

Медицински специалисти от Бургас излязоха на протест в 12:00 часа. Недоволството им е породено от „унизителните“ според тях месечни възнаграждения, които ги принуждават да работят на няколко места едновременно, съобщава Нова телевизия.

Протестът е организиран от синдиката на медицинските специалисти, а по обед пред болницата в тяхна подкрепа се очаква да пристигнат медици от цялата на страна.

„На улицата за пореден път ни изкараха безкрайните преговори от началото на годината за подписване на нов колективен трудов договор, ниските ни основни работни заплати, както и субективното разпределяне на допълнителни материални стимули в болницата“, каза Мария Николова.

Тя обясни, че основните заплати са 850 лв. за медицинска сестра, 1 050 за лекар и минимална работна заплата за санитарите. Именно това иска да се промени.

„Повечето от колегите работят на две места. Със сигурност това не е възнаграждението, което заслужаваме за труда и отговорността, които носим на работните си места. Това, което получаваме, е много унизително“, смята медицинска сестра от Бургас.

Утре медицинските сестри излизат на национален протест през здравното министерство. Протест на медици днес имаше и в Благоевград.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема