Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медици от „Св. Иван Рилски” на протест в защита на директора си

Общество

Медици от „Св. Иван Рилски” на протест в защита на директора си

Медици от Св. Иван Рилски на протест в защита на директора си - Tribune.bg
Снимка:

Медици от столичната болница „Свети Иван Рилски” се събират за протестни действия. Причината е, че директорът на лечебното заведение д-р Дечо Дечев е депозирал оставката си. Пред БТА той е аргументирал решението си с липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката.

 Дечев е изпратил писмо с 11 проблема до Министерството на здравеопазването, като част от тях са свързани с вливането на белодробната болница „Света София” в болница „Свети Иван Рилски”. Според д-р Йорданов целта на служителите е д-р Дечев да не подава оставка под натиск. "Той през последните 13 години направи възможно доброто функциониране на болницата. След сливането с белодробната болница изплатихме задълженията им със собствени средства, затова има натиск от МЗ. След това не срещаме подкрепа и е неясна водената политика. Спонтанно се организирахме, за да покажем подкрепата си с него", обясни медикът. А останалите служители смятат, че д-р Дечев е най-добрият мениджър.                                                 

По думите на Милена Атанасова от синдикат "Защита" сподели, че д-р Дечев е помолил служителите да останат по работните си места. "Въпреки това виждате подкрепата за него. Ние казваме, че ще изчакаме и днес какво ще се случи, искаме той да остане да работи и болницата да продължи да функционира в този вид и въпросите, които е поставила, да се разрешат. Ръководството е недоволно от неглижирането на проблемите от страна на принципала. Има напрежение между МЗ и ръководството на болницата, което поставя в несигурност съществуването на "Св. Иван Рилски", посочи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети