Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медицинска сестра от детска градина в София е уволнена след потвърден сигнал за бито дете

Общество

Медицинска сестра от детска градина в София е уволнена след потвърден сигнал за бито дете

Медицинска сестра от детска градина в София е уволнена след потвърден сигнал за бито дете - Tribune.bg
Снимка:

Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ „Мечо Пух“ в София, това е трети пореден случай, при който има инцидент с дете

Медицинска сестра от детска градина в София е уволнена след проверка по сигнал за бито дете на 1 г. и 8 месеца от яслената група в 17 ОДЗ „Мечо Пух“, съобщава БНР. Инцидентът от 16 юни доведе до недоволството на родители на децата, които посещават градината.

В яслената група има поставени камери. След като ги е прегледала, директорката на детската градина Миглена Кръстева заподозряла медицинската сестра, че е била детето:

„Установих удар върху друго дете от помощник-възпитателката. Взех незабавни мерки. Незабавно я освободих от работа“. „Синини по лицето и ръцете. В това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък“, разказаха родители пред NOVA.

По техните думи детето им е било удряно и дърпано от възпитател.

Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ „Мечо Пух“ в София, това е трети пореден случай, при който има инцидент с дете. Последният е от 16 юни. „Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинакста сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало четири деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми го огледах - видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението“, разказа Атанас Йончев, родител на пострадалото момченце.

„На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-директора, се вижда, как детето ни бива влачено за ръката. Когато той се опитва да избяга - бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано - психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци“, разказва майката на детето г-жа Йончева.

Атанас и Мария Йончеви се надяват да няма повече такива инциденти в детската градина.

„Това е да те ударят по най-милото ти. Затова ние сега ще се опитаме да направим всичко възможно да въвлечем всички институции, за да може да подобрим мястото, където ние поверяваме своите деца“, категорични са родителите на битото дете. С децата от групата ще работи психолог.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати