Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медицинската сестра от Либия Кристияна Вълчева: Помагам в COVID отделенията на ВМА

Общество

Медицинската сестра от Либия Кристияна Вълчева: Помагам в COVID отделенията на ВМА

Снимка:

В три от десетте ковид отделения на ВМА работи медицинската сестра Кристияна Вълчева, съобщава "България Днес".

Жената, която претърпя всички мъчения в Либия заедно със съпруга си д-р Здравко Георгиев, колежките си Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова, както и палестинския студент по медицина Ашраф ал-Хаджудж по обвинение в умишлено причиняване на епидемия от СПИН в Бенгази с цел дестабилизация на Джамахирията, днес е важна част от битката на държавата срещу коронавируса.

"От три седмици влизам в ковид отделенията на Военномедицинска академия, където заедно с колеги оказваме помощ на пациентите по раздвижване в леглото и вертикализация. Използваме специален асансьор само за ковид болни, само с него се качваме и слизаме, за да не се смесваме с другите посетители. Облечени сме със специална защитна екипировка", споделя пред "България Днес" Кристияна.

"Ще се ваксинирам със сигурност. Със Здравко от четири години всеки октомври слагаме противогрипни ваксини с много добър ефект и не боледуваме. Вярвам на ваксините. В моята книга написах и моето кредо - всичко е поправимо, докато си жив. Няма вечни неща, и това ще мине", казва Кристияна.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още