Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Медицински надзор“ проверява УМБАЛ „Канев“ в Русе

Общество

„Медицински надзор“ проверява УМБАЛ „Канев“ в Русе

Снимка:

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ извършва проверка по случая на починалия възрастен мъж в УМБАЛ „Канев“, Русе, съобщиха от агенцията.

Близките на пациента не са били уведомени навреме за неговата смърт.

Възрастният мъж починал, а два дни никой не е уведомил близките му, въпреки че те опитвали да намерят информация за неговото състояние. Внучката на 84-годишния мъж разказа за NOVA, че дядо ѝ е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това случайно в неделя.

Тъй като заради пандемията, свижданията в болниците са забранени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието на техния близък.

„Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите, отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да приемат други хора”, заяви Емилия.

И така до неделя -29 октомври, когато чува шокиращата вест.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се. От университетска болница „Канев” казаха за NOVA, че съчувстват на близките и са започнали вътрешна проверка. От здравното заведение заявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават информация за състоянието им.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още