Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медицински надзор разследва смъртта на 43-годишен мъж

Общество

Медицински надзор разследва смъртта на 43-годишен мъж

Медицински надзор разследва смъртта на 43-годишен мъж - Tribune.bg
Снимка:

Спешна помощ не са се отзовали на повикванията, твърди майката на починалия

По нареждане на министъра на здравеопазването, Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая на починал в София 43-годишен мъж.

Агенцията започва проверката, след като материал по случая беше излъчен днес в сутрешния блок на една от националните телевизии.

43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ не са се отзовали на повикванията. Това твърди майката на Станислав Илиев пред NOVA телевизия.

Жената звъняла пет пъти на 112, като обяснила, че синът ѝ има симптоми на коронавирус - висока температура, отпадналост и хрипове.

Самата тя имала положителен PCR. Екип обаче така и не отишъл на адреса. На следващата сутрин мъжът издъхнал. Тогава дошла и линейка, а екипът само констатирал смъртта.

„Синът ми вдигна много висока температура. Първото обаждане бе в 17.43ч. Казаха ми, че имат много пациенти, но ще бъдем обслужени. Последното обаждане, което направих, бе около 23.55 часа. Тогава ми беше казано, че линейка няма да дойде. Обясниха ми, че трябва да потърся линейка на следващата сутрин между 7 и 8 часа”, разказва майката на Станислав – Евгения Илиева.

Тя добавя, че състоянието на мъжа е било променливо. На следващата сутрин вече било тежко.

„Започнах отново да звъня на 112. Сутринта звъннах отново в 6.40 часа. Казаха ми, че линейка идва и това се случи след около 40 минути. Когато лекарката дойде на етажа, синът ми вече нямаше пулс”, добавя майката.

Станислав е имал масивен кръвоизлив преди години. Тогава е бил спасен и не е имал допълнителни проблеми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати