Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медиците от „Пирогов“ отново на протест, искат оставката на Кацаров (Обновена)

Общество

Медиците от „Пирогов“ отново на протест, искат оставката на Кацаров (Обновена)

Снимка:

Лекарите от „Пирогов“ отново на протест в защита на отстранения от директорския пост професор Асен Балтов и срещу обвиненията за злоупотреби в болницата. Медиците блокираха бул. „Цар Борис III”.

Протестиращите настояват за оставката на министър Стойчо Кацаров, който вчера показа документи, за които твърди, че доказват фиктивната му хоспитализация в „Пирогов“, и заяви, че някой е фалшифицирал подписа му.

От спешната болница заявиха, че той лично е подписал всички декларации, а свидетел е била лекарката, която го е приела.

Началникът на ковид отделението д-р Камен Данов обясни пред БНТ, че освен за незабавна оставка на Стойчо Кацаров настояват и за отстраняването на директора на НЗОК Петко Салчев. Медиците искат да бъде въведена и клинична пътека за лечение на постковид усложнения.

Проф.Асен Балтов заяви, че днес се очаква да излезе решението на възражението на болницата по заключението на НЗОК, че в лечебното заведение са констатирани нарушения за над един милион лева.

Решението за отстраняването на проф. Балтов е на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причина за това са резултатите от проверката на НЗОК, която установи нарушения за над 1 млн. лв., които най-голямата спешна болница у нас трябва да върне на Касата.

Лекарите заявиха, че протестите им ще продължат, докато не бъдат изпълнени исканията им и не бъде изчистено името на здравното заведение.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още