Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Медиците от „Пирогов“ отново на протест, искат оставката на Кацаров (Обновена)

Общество

Медиците от „Пирогов“ отново на протест, искат оставката на Кацаров (Обновена)

Медиците от Пирогов отново на протест, искат оставката на Кацаров (Обновена) - Tribune.bg
Снимка:

Лекарите от „Пирогов“ отново на протест в защита на отстранения от директорския пост професор Асен Балтов и срещу обвиненията за злоупотреби в болницата. Медиците блокираха бул. „Цар Борис III”.

Протестиращите настояват за оставката на министър Стойчо Кацаров, който вчера показа документи, за които твърди, че доказват фиктивната му хоспитализация в „Пирогов“, и заяви, че някой е фалшифицирал подписа му.

От спешната болница заявиха, че той лично е подписал всички декларации, а свидетел е била лекарката, която го е приела.

Началникът на ковид отделението д-р Камен Данов обясни пред БНТ, че освен за незабавна оставка на Стойчо Кацаров настояват и за отстраняването на директора на НЗОК Петко Салчев. Медиците искат да бъде въведена и клинична пътека за лечение на постковид усложнения.

Проф.Асен Балтов заяви, че днес се очаква да излезе решението на възражението на болницата по заключението на НЗОК, че в лечебното заведение са констатирани нарушения за над един милион лева.

Решението за отстраняването на проф. Балтов е на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причина за това са резултатите от проверката на НЗОК, която установи нарушения за над 1 млн. лв., които най-голямата спешна болница у нас трябва да върне на Касата.

Лекарите заявиха, че протестите им ще продължат, докато не бъдат изпълнени исканията им и не бъде изчистено името на здравното заведение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати