Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Меджидиев: Бюджетът за здравеопазване е с 582 милиона лева повече спрямо предходната година

Общество

Меджидиев: Бюджетът за здравеопазване е с 582 милиона лева повече спрямо предходната година

Меджидиев: Бюджетът за здравеопазване е с 582 милиона лева повече спрямо предходната година - Tribune.bg
Снимка:

Болничните заведения осезаемо ще усетят промяната с проектoбюджетa на Здравната каса за тази година, който ще е с над 582 милиона лева повече спрямо предходната година. Това е една сериозна стъпка, която успяхме да реализираме с общите усилия между екипа на Министерството на здравеопазването и Надзорния съвет на НЗОК. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Той присъства на Националното работно съвещание за обмяна на добри практики в управлението на лечебни заведения за болнична помощ в курорт Албена, съобщиха от министерството.

Здравният министър допълни, че тази помощ ще спомогне за увеличаване на нискоостойностените детски пътеки, пътеките на вътрешни болести, в хирургичната област и други. По думите му след извоюването на държавно финансиране на областните болници това е второто най-значимо постижение по време на неговия мандат.

„Здравеопазването е една от най-големите структури в държавата и от него зависи нашата национална сигурност. А нашата задача е с бързи стъпки да се върнем в елита на обществото, защото най-голямата награда за един лекар е благодарността на пациентите“, заяви министър Меджидиев. В заключение той благодари на лекарската общност, в името на която е поел тази отговорност преди 9 месеца, за оказаните подкрепа и съдействие. „Аз съм един от Вас и преди да съм министър на здравеопазването, аз съм лекар“, сподели откровено министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети