Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Метеоролози за бедствието: Още на 8 декември писахме да се обърне внимание на коритата

Общество

Метеоролози за бедствието: Още на 8 декември писахме да се обърне внимание на коритата

Метеоролози за бедствието: Още на 8 декември писахме да се обърне внимание на коритата - Tribune.bg
Снимка:

Прииждащи води предизвикаха бедствие в югозападна България. Къщи бяха залети край Благоевград. Бедствено е положение в Неделино, Рудозем и Борино, заради прелели реки.

Метеоролозите от Meteo Balkans споделиха снимки на природната стихия в село Беласица.

В сайта няколко пъти издадохме предупреждение. Още на 08.12.2021 бяхме писали: „Поради очакваните нови валежи рискът от наводнения ще е висок в района на Южна и Югоизточна България. Съветваме да се обърне внимание на речните корита и язовирите, намиращи се в Южна България“, пишат те в уточнение под поста.

„През следващите часове валежите у нас могат да предизвикат локални наводнения. Според прогнозите на Европейския център за средносрочна прогноза на времето, в Южна България ще паднат повече от 70-100 л /кв.м. Подобни количества валеж могат да предизвикат локални свлачища“, гласи още предупреждението.

Не е ясно какви действия са предприели служебните министри във връзка с предупрежденията. В очакване на ново правителство през новата седмица, на този етап никой не е дал обяснение и как ще бъдат подпомогнати хората, чиито домове пострадаха дни преди Коледа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати