Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мецола: България и Съюза са променени след 18 години членство на държавата ви в ЕС

Общество

Мецола: България и Съюза са променени след 18 години членство на държавата ви в ЕС

Мецола: България и Съюза са променени след 18 години членство на държавата ви в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Представители на ГЕРБ от София и Пловдив, сред които и кмета на Пловдив Костадин Димитров и общински съветници, обсъждаха в Брюксел предизвикателствата пред ЕС и възможностите, които предоставя съюзът. Те бяха в Европейския парламент по покана на евродепутатите от ГЕРБ-ЕНП.

“18 години членство в ЕС промениха и България, и съюза. Те дадоха възможност на българите да пътуват, работят, живеят и правят бизнес  свободно във всички останали държави. Дадоха особено голям шанс на младите хора”, каза в специално видеообръщение към форума председателят на ЕП Роберта Мецола.

“Ние сме народна партия, ние работим на всички нива за стабилността на Европа”, каза по време на срещата председателят на ЕНП и на Групата на ЕНП Манфред Вебер. “Искам да ви уверя, че тук, в Брюксел, имате много силен отбор” добави Вебер. Той получи и подарък мартеница послучай предстоящия празник.

Заместник-председателят на ЕНП, евродепутатът от Румъния Зигфрид Мурешан, подчерта приноса на ГЕРБ за практическото приемане на България и Румъния в Шенген. Долорс Монсерат, заместник-председател на

Българският еврокомисар Илиана Иванова също обмени мнения с присъстващите на събитието. Тя благодари на евродепутатите, които я подкрепиха и подчерта възможностите, които предлага най-голямата програма за наука, изследвания и иновации “Хоризонт Европа”. “Искам да знаете, че тук имате много силен отбор, на който можете да разчитате”, заключи еврокомисарят.

Представителите на ГЕРБ бяха в Брюксел обсъдиха редица въпроси, свързани с членството на България в ЕС. “Много е важно в България да се установи стабилност, защото събитията от последните две години доведоха до несигурност в европейските ни партньори”, каза председателят на българската делегация в ЕНП д-р Андрей Ковачев. “Много бих искала да осмислим последните няколко години, за да не ги повтаряме”, каза Ева Майдел като направи връзка с честото произвеждане на избори в България. “Разбихме мита, че България е малка и гласът й не се чува”, каза Асим Адемов.  Андрей Новаков, който застана начело на успешната кампания за защита на българското розово масло, добави, че това е била една от най-сладките извоювани победи. Емил Радев, който в момента участва в преговори за създаване на Европейската агенция за борба с прането на пари изрази недоумение от факта, че българското правителство не е издигнало кандидатурата на София за домакин на организацията, въпреки че градът е отговарял на всички изисквания.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Италия
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати