Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Международен скандал с фалшива новина! Български сайт обяви рускиня за убита, замеси и Борисов

Общество

Международен скандал с фалшива новина! Български сайт обяви рускиня за убита, замеси и Борисов

Международен скандал с фалшива новина! Български сайт обяви рускиня за убита, замеси и Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Рускинята опроверга фейка, стигнал до гръцки и македонски медии: Жива съм!

След като обвиниха Бойко Борисов, че има остров в Гърция, жена, къща и дете в Барселона и пълни шкафове с евро, създателите на фалшиви новини стигнаха до там, че да го уличат в убийство. Снимка на руски модел с българско име и счупен врат тръгна от български сайт за фалшиви новини и стигна до медии в Гърция и Македония.

Известната рускиня реагира публично, за да опровергае фалшивата новина. Срамът за българските „медии“ остава.

Фабриката за фалшиви новини на Арман Бабикян и неговите последователи стигна ново дъно и стана причина за грозен международен скандал. Български сайт за фалшиви новини обяви руски топ модел за убито момиче на име Светлана. Под снимката на рускинята се посочва, че е убита, защото е снимала спалнята на Бойко Борисов.

Фалшивата новинаФалшивата новина

Гръцките сайтове www.tovima.gr и www.pentapostagma.gr препубликуваха информацията от българския сайт, че въпросната жена е открита мъртва на остров Санторини. Посочено е, че жената се казва Светлана Иванова.

„Тя е от Пловдив и е намерена със счупен врат на 20 юли 2020 година в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти“, се твърди в изданията. Медии в Северна Македония, сред които и www.vecer.mk, публикуваха информация със същото съдържание.

Първоизточникът на тази „новина“ е сайтът за фалшиви новини istinskitenovini.bg. На 1-ви септември този сайт първи публикува новината, гласяща „Бомба: Това е жената снимала шкафа на Бойко! Открита мътрва във Гърция“ (запазен правопис и пунктуация“), която разпали международен информационен скандал.

Жената, чиято снимка обиколи медиите в три  чужди държави, се казва Октябрина Максимова и е едно от най-популярните модели в Русия. Информацията, че е била „убита в Санторини“ е достигнала до нея и рускинята реагира с поредица постове в Инстаграм профила си, в които обяснява, че е жива и здрава и е замесена в грозна история с фалшиви новини.

„Бях толкова разтреперана, че дори нямах сили да запиша видеоопровержение“, пише Октябрина върху скрийншот на българския сайт, в който се казва, че трупът й е намерен в Гърция.

Реакцията на МаксимоваРеакцията на Максимова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Анастас 80% ДЕБИЛИ
Затова съществуват "партии" като БСП АТАКА, България без цензура, Има такъв народ, Изправи се БГ, Да България и Русофили.
Изгладени и полирани мозъци със::
списъци, СРС-та, флашки, подслушвания и напоследък фото-шоп колажи и клипчета с кюлчета ...

Простата Русофилистична измет просто трябва да слезе 2 метра под земята - там е мястото им.

(разконспириращо)
05.09.2020 08:33 / Отговор
кесо Интересно какво ще кажат на това групата на сталинистите и дебилите СиД /наричана на шега социалисти и демократи/ в ЕП, която се обяви за адвокат на тяхната посестрима БКП/БСП.
Какво биха казали и "моралните стожери на протеста" дето се опитват да вадят вода от 9 сухи кладенеца за да оправдаят постъпките на своите "политически довереници". Ами просто ще си затраят като бълха в гащи, както правят когато не им отърва. Иначе много обичат да заемат "героични" морализаторски пози.
05.09.2020 09:57 / Отговор
Инод Наредено им е от божков според негова страница по Facebook....
05.09.2020 11:15 / Отговор
Факт! Бързали са да пуснат съшития с бели конци фалшификат на 1. септември, ДЕН ПРЕДИ ПУЧА, за да нахъсят допълнително метежниците!
05.09.2020 13:32 / Отговор
коментар Простащината на другарите от партиите на бкп няма граници!Изложиха се до безкрайност пред целия свят но на другарите изобщо не им пука, не ги е срам от нищо!Те са родени безсрамни и след всяка простащина са с високо вдигната глава, сякаш са извършили велико дело!
05.09.2020 13:55 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети