Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МГЕРБ инициира надпартийна кампания „Избери живота“

Общество

МГЕРБ инициира надпартийна кампания „Избери живота“

МГЕРБ инициира надпартийна кампания Избери живота - Tribune.bg
Снимка:

 „Темата, която искаме да засегнем произтича от безотговорността  и от нежеланието на някои да спазват правилата, което често коства и животи. В последните седмици и месеци ставаме свидетели на една епидемия от пътни инциденти, причинени от пияни и дрогирани шофьори. Аз не мога да си представя по-голяма безотговорност, по-голяма волност спрямо човешкия живот от тази”. Това заяви председателят на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев по време на брифинг в централата на партията.

Той бе категоричен, че заради невъзможността на управляващата коалиция да се справи с проблема, МГЕРБ поема кампания против дрогата и алкохола по пътищата.

„Виждаме какъв провал претърпя държавата в превенцията на пътните произшествия. Те се повишиха няколко пъти. Ние считаме, че е логично и човешко като младежка организация да застанем в една такава битка, която ще се води с всички средства. Няма да пощадим средства за това да намалим броя на пътните инцидента причинени от пияни или дрогирани шофьори”.

Георгиев съобщи, че на 12 август от МГЕРБ ще организират кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички младежки организации, за да се търсят решение за превенцията на пътя.

Николай Алгафари от МГЕРБ, подчерта, че кампанията на МГЕРБ „Избери живота” ще бъде надпартийна.

„Искаме да подадем ръка не само на политическите организации, но и на неправителствените такива, защото смятам, че е наша отговорност да покажем на младите хора, че не е яко и че е много опасно”,допълни той.

Драгомир Младенов от МГЕРБ бе категоричен, че политиката съществува, защото хората спорят как да живеят.

„Но спор за живота не може да има. Целта на нашата инициатива е в партньорство с други младежки организации да открием работещи решения затова как можем да намалим  жертвите на пътя”, допълни той.

„Докато се обиждаме на политици губим човешки животи, хайде да загърбим това нещо. Искаме да протегнем ръка към всички, така че моля ви да практикувате повече спорт и да имате повече разум”, обобщи Даниел Александров от МГЕРБ.

Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев  благодари на Бойко Борисов за подкрепата, която оказва на инициативата.

 

кампания „Избери живота“кампания „Избери живота“

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети