Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мигащата зелена светлина на светофарите в София остава

Общество

Мигащата зелена светлина на светофарите в София остава

Снимка:

Мигащата зелена светлина на светофарите в София ще бъде запазена, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

През 2016 г. мигащата зелена светлина на светофарите бе въведена от Столичната община - иновация, която впоследствие бе възприета от други градове в страната. Данните показват, че така се намалява броя на ПТП. Затова от 2017-а СО настоява за промяна в наредбата на министерството на регионалното развитие, която да включи мигащото зелено като част от светофарните сигнализации, посочва Георгиев.

В своя скорошна позиция МРРБ подчерта, че няма правно основание за въвеждането на светлината, тъй като регламентацията не съществува нито в Закона за движение по пътищата, нито в Наредбата, уреждаща светлинните сигнали, отбелязва председателят на СОС.

В резултат на активната намеса на Столичната община и след ясно изразената гражданска позиция по темата, от МРРБ казаха, че ще променят наредбата си, така че мигащото зелено да бъде запазено в сигнализацията на светофарите, информира председателят на СОС.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема