Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Общество

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ Струма - Tribune.bg

Място за почивка след завои изненадва водачите, смята той

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ „Струма“, въпреки, че маркировка в този участък няма. Това каза в ефира на Нова телевизия бившият директор на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните около инцидента са много.

Няколко са версиите за трагедията на автомагистрала „Струма”:

„Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради“, обясни той.

Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

„При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове“, коментира още бившият директор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети