Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Минималната заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лв.

Общество

Минималната заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лв.

Снимка:

Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лева. Това се посочва в заповед на просветния министър Красимир Вълчев, съобщи БНР.

В документа са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции. За степента "доктор" например те получават допълнително 130 лева, а за "доктор на науките" - 160 лева.

Освен за директорите на училища, минимумът от 1535 лева трудово възнаграждение се отнася и за директорите на институции като центрове за специална образователна подкрепа, за подкрепа на личностното развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и други.

Допълнителни средства са предвидени и при организиране на държавни зрелостни изпити, национални външни оценявания, занимания по интереси за ученици.  


Коментари (9)

Пенчо И 3000 да станат пак ще произвеждат неуки ..системата е такава..при положение че куцо и сакато пише и издава учебници,разнобой и в читанките,в историята..с ткровенни глупости и заблуди/лъжи/
19.01.2021 14:53 / Отговор
Коста Според мен ако с по-високите заплати се стимулират учителите или се наемат още по-добри кадри и в крайна сметка учителите си разбират какво трябва да преподават, и без учебник ще се справят.
Мисля, че е по-вероятно учениците да научат нещо в час и след това да четат учебник, отколкото да имат мотивация да четат само учебника, пък да не обръщат внимание на учителя.
20.01.2021 13:42
МИМИ Учителите си стоят у дома, давате им пари за интернет, увеличихте им толкова пъти заплатите, а на семействата,че си натоварват бюджета с интернета по цял ден на детето им,,няма нищо,отпускате още по 10 дни отпуска ,че тази им е малка, стотици млади семейства останаха без работа да си гледат децата,големите ученици става все по-неуки. Учителите било ги страх да не се заразят от децата, а не се ваксинират.Защо? Да напуснат,щом ги е страх. Променете си системата и тя куца от години и още по-зле ще става.
20.01.2021 19:02 / Отговор
Боби Мими,защо не сте станали учител?
21.01.2021 16:30
Миглена Системата ще се промени, когато родителите станат по-отговорни по отношение образованието на децата си и спрат да се месят в работата на учителите, както те не го правят в работата на родителите.
21.01.2021 22:42
Миглена Мими, преди електронното обучение не плащахте ли такса за интернет или може би не сте имали такъв...?
21.01.2021 22:44
Марчела Георгиева Бих ти отстъпила мястото си като учител само за 1 седмица с график на работа сутрин от 7.30 до 12 30 вечерта, с ученици тийнейджъри, разгневени и ядосани родители, наблюдаваща те ръководство и увеличен диоптър на очите и жестока болка в кръста.
АКО ЖЕЛАЕШ ЗАПОВЯДАЙ- ДОБРЕ ДОШЛА В ШОУТО!
21.01.2021 17:19 / Отговор
Веселина Великова Супер! Заплатите се увеличават с 16%, а издръжката на ученика с 13%. За по-малките училища тази разлика е важна. Май в МОН не са много добре с математиката. Но това не им пречи да разказват глупости по медийите и цяла България да си мисли, че учителите са много добре. Мога да пиша с факти . Финансирането на образованието е както всичко останало в тази държава - само големи приказки.
21.01.2021 22:37 / Отговор
Иванка Да , днес бях свидетел , синът ми прави класна работа по математика ЗИП. Госпожата е нова , не ги познава лично. Пуснала им е два пъти задачи за решаване. Днес пусна класната, през цялото време беше онлайн. Пушеше цигара пред тях ,пиеше кафе и кашляше тютюнджийската . Толкова грозно ми стана, не мога да Ви опиша. Пример на деца от 7 клас!!!
22.01.2021 17:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още