Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Ангелов: Избор на ваксини ще има от месец май

Общество

Министър Ангелов: Избор на ваксини ще има от месец май

Снимка:

Днес България е получила 62 010 дози от ваксината на Пфайзер. Същите количества ще пристигат всеки понеделник до края на месеца.

Избор на ваксини ще има от месец май.

Интересът към АстраЗенека е спаднал до минимум, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Ваксините на АстраЗенека ще бъдат изтеглени, ако интересът към тях спадне напълно. И спрямо договорите, които имаме с Европейската комисия, ще преценим какво да се прави с тях“, обясни министърът.

Експертните съвети в страната – от имунолози, вирусолози, кардиолози и др. специалисти, ще дадат спешно становище какво да направим в България с ваксината на АстраЗенека, обясни той.

Експертните съвети ще трябва да отговарят на два много важни въпроса, посочи още Ангелов – какво трябва да направим с хората, които имат поставена първа игла и какво трябва да направим с хората, които желаят да си поставят ваксината на АстраЗенека.

Здравните власти изготвят план как личните лекари да разпределят ваксините.

По отношение на отдалечените места в страната, здравният министър отново припомни, че с органите на МВР са осигурили логистика за доставяне на ваксините.

Министър Костадин Ангелов обяви още, че до края на деня ще бъде установена по-бърза процедура, по която общопрактикуващите лекари ще получават ваксини от регионалните здравни инспекции.

На 16 април се очакват 14 хиляди дози от ваксината на „Джонсън и Джонсън“, а на 26 април- 24 хиляди дози, уточни Ангелов.  


Коментари (4)

ГЕРБКП Пфайзер само с връзки ли се взимат? Ако не си член на ГЕРБ няма, защото два пъти ме връщат уж, че нямало такава ваксина, с много хора, които не са от Партията се случва същото.
12.04.2021 17:08 / Отговор
Уфф! Свръхелементарна спекулация!
12.04.2021 17:50
Ясно, трол росенецки? Понастоящем ДКЦ-тата са заредени с ваксината на Пфайзер.
12.04.2021 18:19
Заредени ама друг път, лъжец!
12.04.2021 22:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още