Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Ангелов: Очакваме 4.5 млн. ваксини от „Астра Зенека“, първата доставка ще е от 500 хил. дози

Общество

Министър Ангелов: Очакваме 4.5 млн. ваксини от „Астра Зенека“, първата доставка ще е от 500 хил. дози

Министър Ангелов: Очакваме 4.5 млн. ваксини от Астра Зенека, първата доставка ще е от 500 хил. дози - Tribune.bg
Снимка:

Той опроверга слуховете, че няма да има достатъчно ваксини за всички

У нас срещу COVID-19 вече са ваксинирани 11 200 души. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който заедно с премиера Бойко Борисов посети МБАЛ „Иван Скендеров” – Гоце Делчев. „Тук правим едно много добро сътрудничество между болницата в Гоце Делчев и болница „Св. Екатерина” в София, за да може лабораторията тук да работи и да отговаря на нуждите на областта. За ваксините - днес тук ще се ваксинират 30 човека, а в България вече са ваксинирани 11 200 души“, заяви министърът.

„Трябва да кажа нещо много важно, тъй като се говори че ваксините няма да стигнат за българските граждани. Като дойде ваксината на „Астра Зенека“ очакваме 4.5 млн. ваксини, които ще стигнат за 2.5 млн. българи. Първата доставка е от 500 хил. дози. Така, че няма опасност”, увери министър Ангелов.

„305 – 310 млн. лв. сме дали само за ваксини", каза премиерът. „Отделно за докторите, за сестрите, за личните лекари, за дезинфектанти, за лекарства. Сигурно милиард отидоха за тази пандемия”, каза още Борисов.  

„Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура за МБАЛ „Иван Скендеров“ в  Гоце Делчев. През изминалата година правителството отпусна 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по „Кардиология“. Така на пациентите от Гоце Делчев и от съседните общини ще бъде на разположение най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове. Премиерът Борисов предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима апаратура за лечебното заведение. Министър-председателят изтъкна подкрепата на държавата не само за големите градове, но и за малките населени места в страната.

Министър-председателят напомни и за финансовата подкрепа, която правителството отпуска за българските пенсионери в пандемията. От вчера е започнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лева за този месец, като за целта правителството отпуска по 106 млн. лв. месечно.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети