Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Ангелов за COVID-19: Ситуацията в България е под абсолютен контрол

Общество

Министър Ангелов за COVID-19: Ситуацията в България е под абсолютен контрол

Снимка:

Фалшивите новини излагат на опасност живота и здравето на хората, предупреди здравният министър

Фалшивите новини за затягане на мерките излагат на опасност живота и здравето на хората. Всичко това, което се казва не е истина, че ще затваряме градове, че ще затваряме училища. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия по отношение на противоепидемичните мерки.

Истината, какво ще се случи по отношение на налагането на допълнителни мерки, може да я кажем само ние, защото в нас е инструментът това да се случи. Няма да затваряме градове и няма да строим КПП-та. Ситуацията в България е под абсолютен контрол и няма място за паника, допълни министърът.

Той обясни, че вземането на решения за удължаването или отпадането на епидемичната обстановка е процес и, че решенията са информирани.

Министърът съобщи още, че до 23-ти октомври 2021 г. трябва да приключи реализацията на проекта „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, който се финансира с европейски средства. До момента са пристигнали почти всички линейки, които трябваше да се купят.

„Предстои да бъде обявена поръчка за високопроходими линейки. 2.5 млн. лв. бяха отпуснати от Министерския съвет допълнително, за да бъдат закупени специализираните автомобили, тъй като те не са били включени първоначално“, каза той и добави, че предстои обявяване на поръчка за доставчик на медицинска апаратура и обзавеждане.

От отговора му стана ясно още, че са обявени всички поръчки за започване на строително-монтажните работи по спешните отделения в страната, пише БГНЕС.  


Коментари (1)

Fair Фалшивите новини за коронавируса са част от хибридната война. Увеличаването на болните и починалите неизбежно ще доведе до гняв и недоволство срещу правителството, което e и една от целите. Във всички други държави стана така. БСП и коалицията метежници, под надзора на руските служби произвеждат дезинформацията целяща разпространението на вируса. Стотици тролове без почивен ден обясняват как това е обикновен грип, "маските са за да мълчим" и преследват всеки дръзнал да каже, че е опасно заболяване, дори такива, които лично са боледували и едва са оцелели. Нищо, че техните гласоподаватели първи ще се заразят и ще загинат, защото вярват, когато партията майка им казва, че Covid-19 е измислица на Борисов за да ги държи на каишка. Интересите на Партията са по-важни от човешкия живот. Винаги е било така.
01.10.2020 17:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още