Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Ангелов: За две седмици напред няма да променяме мерките

Общество

Министър Ангелов: За две седмици напред няма да променяме мерките

Снимка:

Личен е мотивът за оставката на директора на столичната РЗИ Данчо Пенчев, съобщи министърът

„Продължавам да съм под карантина, както са и всички контактни колеги“. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов пред БНТ.

"Правилата за карантината са еднакви за всички български граждани и ще останат такива“, увери той.

"Мерките остават такива за 2 седмици такива. Следим много показатели, след това може да вземем решения. Много е важно всички български граждани да разберат, че тези мерки не преследват целенасочено лимитиране на свободата, те преследват медицински цели. Целта е да се намали натискът върху здравната система. Няма как да сложим контрольор на всеки български гражданин. Нека всеки да прави нещата разумно и с интелект, за да можем да постигнем резултата, който търсим", каза Ангелов.

"По-добре подготвени сме. Но системата няма да издържи на натиска, ако продължава да се увеличава броят заболели. Нашите сили са лимитирани. За да получи един човек ефективна помощ, то трябва хората да работят спокойно, а не под натиск. В много РЗИ в страната имат нужда от помощ, търсят се доброволци. Командироваме служители от НЗОК, работим съвместно, цялата здравна система е мобилизирана", каза той.

Министърът на здравеопазването коментира, че личен мотив стои зад подадената оставка на директора на столичната РЗИ Данчо Пенчев.

"Мотивът му е личен и той ще остане такъв. Има шеф на РЗИ, това е заместникът му д-р Маева. Постоянен ще има, след като проведем конкурс. Нека се върна на работа във вторник и ще предприемем всички действия“, допълни проф. Костадин Ангелов.  


Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ ЖИВОТНИ БЕЗМОЗЪЧНИ, НАЛИ ВИ Е ЯСНО, ЗАЩО НЕ СЕ ВНАСЯТ ЗАПАДНИ ВАКСИНИ В БЕЛАРУС :) https://naviny.media/article/20200920/1600592167-privitsya-ot-grippa-uzhe-mozhno-no-vybora-vakcin-poka-net
28.10.2020 13:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още