Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Димитров провери язовир „Асеновец“ и водоснабдяването на Сливен

Общество

Министър Димитров провери язовир „Асеновец“ и водоснабдяването на Сливен

Министър Димитров провери язовир Асеновец и водоснабдяването на Сливен - Tribune.bg
Снимка:

За осигуряване на водоснабдяването на града са включени алтернативни водоизточници от подземни води

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров провери състоянието на язовир „Асеновец“, от който Сливен се снабдява с питейна вода. В момента язовирът е с наличен полезен обем от 5,858 млн. куб. м, а на ден се ползват около 18 хил. куб. м за нуждите на града, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

По време на инспекцията вчера Емил Димитров, директорите на Дирекция „Управление на водите“ в МОСВ Илияна Тодорова и на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева проследиха и спазването на режимния график за използване на водите на „Асеновец“, определен от министъра за всички 52 комплексни и значими язовири за февруари. За осигуряване на водоснабдяването на града са включени алтернативни водоизточници от подземни води. Във връзка с неблагоприятната метеорологична обстановка е възможно да се премине към по-ограничено водовземане от язовир „Асеновец“, като осигуряването на питейна вода ще бъде основно от алтернативните водоизточници от подземни води.

„Асеновец“ е един от язовирите, за които миналата седмица Висшият консултативен съвет по водите в МОСВ обяви на извънредно заседание, че са с обем под 50%. При проверката вчера нивото на язовира беше леко понижено – от 28,3% от общия обем преди седмица на 27,87% сега.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Браво на него.... Оказа се , че този тъпак освен от язовири разбирал и на урочасал хуй. Също като Влайко от с. Горно Ботево , общ. Нова Загора.
07.02.2020 14:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати