Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вълчев: Около 35 000 са децата, които няма да учат ефективно при дистанционно обучение

Общество

Вълчев: Около 35 000 са децата, които няма да учат ефективно при дистанционно обучение

Вълчев: Около 35 000 са децата, които няма да учат ефективно при дистанционно обучение - Tribune.bg
Снимка:

Ще бъдат закупени около 105 000 електронни устройства

Около 35-40 000 са децата, които няма да учат ефективно при дистанционно обучение, коментира пред Нова тв просветният министър Красимир Вълчев. По думите му това се дължи не само на липсата на устройства, а и на липсата на отношение към образованието на семейството.

„Над 10% са децата, които не посещават редовно часовете. Най-голямото предизвикателство пред нас са децата с дезангажирани родители, неграмотни, където загубите от електронното обучение са най-големи“, допълни Вълчев. Той е категоричен, че онлайн обучението в никакъв случай не е имитация. Министърът уточни, че в процес на закупуване са 105 000-106 000 устройства.

„За съжаление процедурите са бавни, а освен това в глобален мащаб вече трудно могат да се доставят големи количества устройства“, изтъкна министърът.  Той изрази съжаление, че към днешна дата са доставени само 6000 – 7000 устройства.

„Наредили сме на училищата да предоставят всички възможни устройства на учениците. Но в Монтана, за съжаление, имаме сигнал за изчезнали устройства, ще ги търсят по заложните къщи“, възмутен е министърът.

В момента над 700 000 ученици провеждат заниманията си онлайн. 220 000 са в предучилищна възраст, 190 000 студенти. „Още преди затягането на мерките между 36 и 47% от учениците са учели в електронна среда“, обясни Красимир Вълчев и допълни, че промяната в момента е главно за учениците 1-4 клас.

„Две седмици децата ще учат присъствено през юни, учителите също настояват за това, за да могат да бъдат наваксани дефицитите“, прогнозира министърът. Той припомни. че в предишни години е имало грипни ваканции, в които изобщо не се учи, а сега такива няма да има.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ами това са си индобългарите, които така или иначе, не ходят на училище, а само имитират ходене. Все са в голямо междучасие, като ги попиташ. Прав е проф. Мирчев, просто това е ген. А тези, които учат и са бели, като Борислав от фермата, са български цигани.
30.11.2020 11:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети