Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министърът на енергетиката отиде при протестиращите. Опитва да успокои обстановката - (ОБНОВЕНА)

Общество

Министърът на енергетиката отиде при протестиращите. Опитва да успокои обстановката - (ОБНОВЕНА)

Министърът на енергетиката отиде при протестиращите. Опитва да успокои обстановката - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Териториалните планове вече са в Брюксел

Министърът на енергетиката Румен Радев отиде при протестиращите на АМ "Тракия". В момента говори и се опитва да ги убеди, че държавата не е срещу тях.

"Знам, че няма да ме възприемете лесно. В това нямам никакво съмнение. Хора, за да направим каквото и да е трябва да говорим. Това трябва да става на среща не с политици, а с хора които разбират и знаят какво трябва да говорят. Със сигурност мога да твърдя, че загрижеността за работни места на комплекса ни е споделена и е на всеки от нас. Не сме на различни страни за това, това да е ясно. Със сигурност ще има опит срещу вас да противопоставят останалата част от България с реплики от типа: "кви са тия да блокират пътища".

"Териториалните планове за справедлив преход за въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил вече са изпратени в Брюксел", каза още министъра на енергетиката.

Викове и освиркване е отговорът на енергетиците.

„Хора, за да направим каквото и да е, трябва да говорим. И това трябва да става на среща. Това трябва да става на среща не с политици, а с хора, които разбират и знаят за какво говорят. Със сигурност мога да твърдя, че загрижеността за работните места, за комплекса ни е споделена и на всеки от нас. Не сме на различни страни за това”, уточни Радев.

Според министъра със сигурност ще има опити да се противопоставят едни хора на други. „Срещу вас да противопоставят едва ли не останалата част от България с реплики от типа „Какви са тези да блокират пътища” и така нататък. Това е грешка”, допълни той.

Недоволните обясниха, че гражданското неподчинение няма да спре. И започнаха да скандират „Оставка!”.  

Очаквайте подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати