Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министърът на културата приема оставките на директорите на НДК

Общество

Министърът на културата приема оставките на директорите на НДК

Снимка:

Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният бордът да прояви професионализъм и отговорност. Това се казва в съобщение от културното министерство.

Екипът на ведомството е поканил на работна среща ръководството на НДК, на която са били обсъдени констатациите от извършения от Министерството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК. Уговорена е нова целева среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. След края на работната среща МК е било уведомено за депозираните молби за освобождаване.

Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков обявиха във вторник, че за тях е време „за нови хоризонти“, но не дадоха мотиви за решението си.

„Време е за нови хоризонти, време за промяна. След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира своите молби за освобождаване до министъра на културата. Благодарим на всички колеги и на целия екип на НДК, които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации", посочиха те в съобщението си.

От Министерство на културата посочиха, че основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още