Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министърът на образованието: Няма да има нулева учебна година

Общество

Министърът на образованието: Няма да има нулева учебна година

Министърът на образованието: Няма да има нулева учебна година - Tribune.bg
Снимка:

Вълчев: Дистанционното обучение на учениците вероятно ще продължи поне до 13 април

„Силно вероятно е дистанционното обучение на учениците да продължи поне до 13 април. Очакваме днес да излезе заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в пред Нова ТВ.

„За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и да се компенсира изоставането поради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада приятно. За много голяма част от учениците в страната дистанционното обучение стартира ефективно. Разбира се има възможности за подобряване“, обясни той.

90% от децата използват дистанционното обучение. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри.

„Няма да има нулева година. Стартирахме успешно с дистанционното обучение. То ще бъде приравнено на присъствено обучение. Работните дни на учителите също ще бъдат приравнени на такива“, категоричен бе министърът на образованието.

„Искам да благодаря на всички родители и учители за това, че за един уикенд всички успяха да се мобилизират и да започнем дистанционното обучение“, каза още той.

„Към момента не се поставят оценки на учениците. Учителите си отбелязват активността, ангажираността и това, колко проекти са изработили децата. Това ще се отрази в последствие на техните оценки, когато се възобновят присъствените занятия. Така или иначе, 60% от учебната година беше минала преди общата грипна ваканция“, посочи Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети