Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министърът на околната среда: Ситуацията в Карловско е овладяна, няма опасност от бедствени явления

Общество

Министърът на околната среда: Ситуацията в Карловско е овладяна, няма опасност от бедствени явления

Министърът на околната среда: Ситуацията в Карловско е овладяна, няма опасност от бедствени явления - Tribune.bg
Снимка:

Ситуацията в Карловско е овладяна, а данните към момента показват, че няма опасност от бедствени явления. В това увери министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова.Дежурни екипи на "Басейнова дирекция" ще следят цялото поречие на реката през почивните дни и докато е в сила частичното бедствено положение.

"Почистването на дърветата е факт. Предизвикателство са допълнителните наносни течения по реката. Не е въпрос само на действия в момента в участъка на реката в селото. Екипи на "Басейнова дирекция" обикалят по цялото течение на реката и те ще дежурят и събота и неделя докато се вдигне частичното бедствено положение. По тяхна преценка, ако се стигне до необходимост от реакция, ще се предприемат адекватните действия. На страницата на НИМХ тече актуална справка, всяка от станциите им следи количеството на водите - няма нищо обезпокоително от валежите - около и малко над 20 л. на квадратен метър са очакваните количества. Няма опасност от бедствени явления. Ако има, не дай си, Боже, веднага ще реагираме и ще подадем информация", увери Росица Карамфилова.

След инспекцията министърът на регионалното развитие и благоустройството заяви, че държавата е отпуснала пари за ремонт на пътища, мостове и други съоръжения като в момента общината изготвя проектите, което отнема време.

Държавата е отделила 8 млв. лв. за ремонт на пътища и 12 млн. лв. за възстановяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лв. за нови мостове и съоръжения и 3 млн. лв. за почистване.

"Всички щети са на общинска територия, държавата е осигурила пари. За да построи кмета инфраструктурата, трябват проекти. Кметът очаква края на февруари едната група проекти да са готови, март - другата. Така че, за съжаление, не може да стане с магическа пръчка. Очакваме кметът да се справи и да може с тези пари да инвестира в инфраструктурата. Ако проектите бъдат завършени в рамките на февруари-март, е добър сезон за строителство, така че се надяваме оттук нататък всичко да е така, както е планувано.

Мисля че е по-добре да имаме проекти, да имаме качество, отколкото някой сега да започне да строи в средата на зимата и след една година да се окаже, че е некачествено. Дали тази инфраструктура ще бъде възстановена сега или след три месеца, това не води до проблем, който по някакъв начин да застрашава хората", заяви Шишков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети