Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министерски съвет разказаха историята на картината, която Борисов подари на Вучич (СНИМКА)

Общество

Министерски съвет разказаха историята на картината, която Борисов подари на Вучич (СНИМКА)

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов е подарил картина на президента на Сърбия Александър Вучич. На нея са Борисов и Вучич по време на инспекция на разширението на „Балкански поток“. Новината съобщи сръбското издание „Новости“, а Министерски съвет разказаха историята на творбата.

По инициатива на Консорциума „Аркад“, който е изпълнител на линейната част на проекта за разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД от българо-турската граница до българо-сръбската граница, са изработени поредица от картини, предназначени за предстояща  изложба в Националния исторически музей, съобщиха от правителствената информационна служба.

Изложбата се организира съвместно от „Аркад“, „Булгартрансгаз“ и НАИМ при БАН и ще покаже археологически артефакти, открити по трасето на „Балкански поток“. Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от „Аркад“ на „Булгартрансгаз“, които в последствие я предават  на министър-председателя Бойко Борисов.

ТуитърТуитър

Премиерът решил картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от посещението му в България през юни миналата година, когато българският министър-председател и сръбският президент направиха оглед на строителството на „Балкански поток“. В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет министър-председателят Борисов изпратил картината на президента Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи.

Картината е подарена по протоколен път.

Художникът Симеон Кръстев е сред известните родни автори. Носител е на награди за живопис, плакати, пощенски марки, юбилейни монети и др.

Негови творби са притежание на колекционери от България, Франция, Израел, Полша.  


Коментари (2)

Борисов е политик,въпреки всичко! Една качествена и по-голяма снимка ,щеше да е добре.Сега е смешно и е ,като сценариите на протестите,тотален кич!
21.01.2021 19:13 / Отговор
Късмек Няма как ! Изкуството е вечно и друго си е да те увековечат с нещо по-материално .
22.01.2021 11:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още