Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министерски съвет взима резиденция „Бояна“ от НСО

Общество

Министерски съвет взима резиденция „Бояна“ от НСО

Министерски съвет взима резиденция Бояна от НСО - Tribune.bg
Снимка:

Националната служба за охрана няма да управлява повече и стопанство „Кричим“

Правителството реши да предостави за безвъзмездно управление на администрацията на Министерския съвет резиденция "Бояна", а стопанство "Кричим" - на "Югозападно държавно предприятие" ДП - гр. Благоевград. Двата обекта са със статут на публична държавна собственост. Причината за промяната е отпаднала необходимост и фактът, че тези имоти не са свързани с основната дейност на службата за охрана при президента на Република България.

Двуетажната сграда със специално предназначение на резиденция "Бояна" е със застроена площ от 1027 кв. м и е необходима за изпълнение на дейностите на администрацията на Министерския съвет.

Стопанство "Кричим" се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 имота с различна площ. На територията на стопанството се намират сгради паметници на културата - Двореца "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство.

Основен аргумент стопанството да бъде предоставено на "Югозападно държавно предприятие" ДП - Благоевград е, че то разполага със служители със специфични умения, профилирано образование и опит, които са необходими за поддържането на земите, горите и водните площи, част от територията на стопанство "Кричим".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още