Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МФ предлага: Петролният резерв става предприятие, държавата създава верига бензиностанции

Общество

МФ предлага: Петролният резерв става предприятие, държавата създава верига бензиностанции

МФ предлага: Петролният резерв става предприятие, държавата създава верига бензиностанции - Tribune.bg
Снимка:

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили

Министерството на финансите предлага създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти. Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство, съобщиха от Министерството на финансите.

С оглед подобряване на конкуренцията на пазара и осигуряване на максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии. Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

От пазар към национализация и социализъм, пълен абсурд.
15.05.2020 14:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети