Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министерството на отбраната предоставя помощ на Украйна от 5000 комплекта зимни облекла и обувки

Общество

Министерството на отбраната предоставя помощ на Украйна от 5000 комплекта зимни облекла и обувки

Министерството на отбраната предоставя помощ на Украйна от 5000 комплекта зимни облекла и обувки - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна хуманитарна помощ, чрез Сухопътните войски на следните количества облекла и обувки: 5 000 (пет хиляди) броя полушуба с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя клин с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя риза с дълъг ръкав; 5 000 (пет хиляди) броя шапка; 5 000 (пет хиляди) чифта обувки. Решението беше прието на днешното заседание на Министерски съвет.

Предвидените за предоставяне движими вещи – облекла и обувки, не представляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи.

Дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите.

Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати