Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МТ стартира прием на заявления по втората фаза за държавна помощ за 35 евро

Общество

МТ стартира прием на заявления по втората фаза за държавна помощ за 35 евро

МТ стартира прием на заявления по втората фаза за държавна помощ за 35 евро - Tribune.bg
Снимка:

Днес, 02.04.2021 година, стартира приемът за заявления за кандидатстване по втората фаза на схемата за държавна помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм,  съгласно чл. 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година и за преодоляване на последиците.                                                                             

Мярката представлява безвъзмездна финансова помощ за осигуряване на оперативен капитал за туроператорите, които осъществяват организирани туристически пътувания с въздушен транспорт до  Република България. Помощта ще  обхваща полетите, извършени в периода от 01.01.2021 година до 31.05.2021 година.

Допустими кандидати (бенефициенти) за помощта по фаза II са туроператори, които в туристическите пакети, продавани на туристите, са използвали услугата на  въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни и редовни полети с капацитет не по-малко от 100 места до Република България.

Размер на помощта

Допустимите по мярката кандидати могат да получат помощ в размер на 35 евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитет на самолета за всеки полет. Помощта се отпуска за всяка седалка, заета от лице, ползващо туристическа услуга в страната ни, само за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Максималният размер по настоящата схема не може да надхвърля 800 000 EUR на предприятие под формата на преки безвъзмездни средства, като всички използвани стойности трябва да бъдат в брутно изражение, т. е. преди приспадането на данъци или други такси.

Кандидатстване

Подаването на заявленията за държавна помощ се извършва по електронен път чрез попълване на уеб базирано Заявление за кандидатстване и подаване на заявлението и придружаващите го документи чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ) на следния адрес:

https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Info/98c406ea-b714-47a5-b7b3-e33df40b20bf (БГ версия) и, https://enims.egov.bg/en/s/Procedure/Info/98c406ea-b714-47a5-b7b3-e33df40b20bf (EN version).

Ръководството за работа със системата СУНИ (вкл. видеоръководство) е достъпно на следния интернет адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Default/Manual 

Крайният срок за кандидатстване е 07.06.2021 година, 16:30 часа българско време

С Насоките за кандидатстване за прилагане на фаза II на Схемата за държавна помощ  „Държавна помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм“ за периода от 01.01.2021 до 30.06.2021 г., можете да се запознаете в СУНИ, на адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Info/98c406ea-b714-47a5-b7b3-e33df40b20bf ).                                                                                                                                                                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати