Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Министър Ангелкова: Ще популяризираме 12-те винено-кулинарни дестинации

Общество

Министър Ангелкова: Ще популяризираме 12-те винено-кулинарни дестинации

Министър Ангелкова: Ще популяризираме 12-те винено-кулинарни дестинации - Tribune.bg
Снимка:

Проведе се финалната дискусия по проекта „Сподели България“

Фокусирано ще работим за популяризиране на проекта „Сподели България“, който включва разработването на 12 винено-кулинарни дестинации. Маркетинговата кампания ще е част от следващия етап в реализацията на инициативата. Предвижда се създаването на рекламни материали, както и включването във всички информационни брошури на министерството. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Враца след провеждането на шестата кръгла маса по проекта. Тя обясни още, че след като дестинациите бъдат утвърдени от бизнеса и местната власт, те ще бъдат дигитализирани и качени във всички онлайн платформи, с които министерството работи, както и на официалния сайт на ведомството.

В обществената дискусия участваха Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите, Калин Каменов, кмет на община Враца, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното, представители на местната власт, на туристическия и земеделски бизнес. Обществените дискусии са част от втората фаза на проекта, като до момента бяха проведени 5 дебата, а кръглата маса във Враца е финалната.

Броят на дестинациите – 12, е избран, за да отговаря на броя на месеците в годината. Те са разположени на територията на цялата страна и включват 55 общини, близо 120 туристически забележителности и характерните за всеки регион вино и кулинария.

Считаме, че проектът с разработените 12 винено-кулинарни дестинации ще допринесе повече посетители да се насочат към вътрешността на България и към по-малко познати места, посочи министър Ангелкова. И допълни, че това ще съдейства за по-голяма разпознаваемост на районите и утвърждаването на страната като целогодишна туристическа дестинация.

В срок от 2 седмици всички желаещи могат да изпращат своите коментари и предложения, за да се финализира проектът и да продължи напред с популяризирането на инициативата, информира министър Ангелкова.

В заключение министър Ангелкова призова представителите на местните власти и туристическия бизнес да се включат в надпреварата за третите Годишни награди в туризма, които министерството организира. Призьорите ще бъдат определени чрез обществено гласуване, а победителите ще получат наградите си на официална церемония на 11 декември в София.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още