Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мистерията с пътника остава: Не излиза бройката между пътуващите, жертвите и ранените

Общество

Мистерията с пътника остава: Не излиза бройката между пътуващите, жертвите и ранените

Мистерията с пътника остава: Не излиза бройката между пътуващите, жертвите и ранените - Tribune.bg
Снимка:

Според спекулации от вчера ставало дума за мигрант, който се качил в автобуса на наша територия, но тази версия отпадна

Продължава да има разминаване между списъка с ранени от катастрофата на „Струма“, настанени в „Пирогов“, и списъка с участниците в пътуването на македонската туристическа фирма. Според конспирация от вчера ставало дума за мигрант, който се е качил по някакъв начин в превозното средство на наша територия. След това бил избягал от „Пирогов“. В списъка с ранените дори се оказа, че има един човек не на място.

Мъжът Шади Салех, чието име се появи вчера сред пострадалите и предизвика смут, тъй като не би трябвало да е пътувал в автобуса, сам е опровергал новината пред БНТ.

Той обяснил, че няма нищо общо с катастрофата. Български гражданин е. А в събота е приет в травматологията на „Пирогов“ заради счупена ръка. Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените, а после е отписан. Салех вече е освободен от болницата и си е у дома.

Това обаче не решава основната мистерия с броя на хората в автобуса. Според граничната проверка с него в страната ни са влезли 52-ма души, 44 намират смъртта си в огнения капан, но до болница стигат 7, а не 8. Това може да се обясни с евентуално прекачване на бензиностанция на пътник от един в друг автобус. Никой от пътниците в другите 3 рейса обаче не е споделил такава история. Властите проверяват записи от камери в търсене на отговор откъде идва разминаването.

Мистерията се засилва и от показанията на един от оцелелите, който уверено заявил пред органите, че е преброил общо 8 спасени. 12 минути по-късно обаче, когато пристигат спасителните екипи, на мястото имало 7 души.

Очевидците разказват и за автомобил, който за малко не ги е блъснал на пътното платно край катастрофата, но не спрял да помогне.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети