Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Митрофанова сравни българското Освобождение с войната в Украйна

Общество

Митрофанова сравни българското Освобождение с войната в Украйна

Митрофанова сравни българското Освобождение с войната в Украйна - Tribune.bg

Посланикът напомня, че в своята история Русия никога не е започвала войни, тя ги е приключвала

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова отправи поздравления за 3 март. В обръщението си първоначално тя прави ретроспекция на събитията преди 144 години, когато българския народ е получил дългоочакваната си свобода.

Митрофанова заявява, че събитията тогава и тези сега в Украйна се възприемат от нейните сънародници по същия начин - „като справедлива, отдавна закъсняла акция за защита на народа на Донбас от нацисткия киевски режим, който в продължение на 8 години безразборно убиваше цивилни граждани“.

„Многото ни опити да решим конфликта по дипломатически път не доведоха до резултат. Вместо да послушат жителите на Донецк и Луганск, които призоваха украинските власти да спазват Минските споразумения, западните страни продължиха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги към решителни действия против мирното население на Донбас”, заявява руският посланик у нас.

Митрофанова обяснява, че при това положение Русия е нямало как да се примири. „Това е в противоречие с нашите хуманни и християнски ценности. В този ден бих искала да призова българските граждани да се замислят и да погледнат на случващото се в Украйна обективно, без техният поглед да бъде замъгляван от течащата пропаганда. В момента в Украйна се води специална военна операция за демилитаризация и денацификация на престъпниците от киевските власти, които от 2014 г. водят война срещу собствения си народ”, допълва тя.

Посланикът завършва с думите: „Напомням, че в своята история Русия никога не е започвала войни, тя ги приключва. Убедени, че сме прави в делото си”.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати