Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Младеж почина след токов удар от уличен стълб в София

Общество

Младеж почина след токов удар от уличен стълб в София

Снимка:

По първоначална информация, той се е подпрял на него

16-годишен младеж почина след токов удар в София. Инцидентът е станал днес по обед. В 12:45 в „Спешна помощ” е получен сигнал за тежко пострадало момче в района на пешеходната пътека пред болница „Св. Иван Рилски” в София, предава Нова ТВ.

По първоначална информация, младежът се подпрял на необезопасен уличен стълб на бул. „Иван Гешов”. Последвал токов удар, в резултат на който младежът почти моментално останал без сърдечна дейност.  

На третата минута на място е пристигнала линейка, която откарала тежко пострадалото момче в най-близката противошокова зала. За съжаление, малко по-късно 16-годишният младеж е починал. 

На този етап няма информация защо и как уличен стълб не е бил обезопасен и защо високо напрежение е протичало по него. Разследването по случая продължава.  


Коментари (3)

Тартаковер Терминът "високо напрежение"е неточен, защото високо напрежение в техниката е онова над 35 KV. Има средно напрежение, това в уличната мрежа 380/220 V, се нарича ниско. Но едва ли е толкова важна терминологията, лошо е, че младежа е загинал, заради някаква безхаберност и мързел. Има няколко начина за обезопасяване на опасни места и съоръжения. Заземяване, зануляване, дефектно-токова защита, има и други, които се прилагат съобразно необходимостта и техническите предписания. Очевидно това не е било направено, поради мърлявост на техническата служба и контролните органи.
Кой ще понесе отговорност? Пак ли виновен ще е загиналия, както обикновено става у нас?
( Държа да подчертая пред празноглавците, че това е една от професиите, които съм практикувал и познавам. Нямаше да се включа, ако не ме вълнува идиотизма в държавата на всички нива, който може да доведе до непоправими последствия. Затова нека задържат плюнките си за други моменти. Ще им ги предоставя, обещавам)
14.02.2021 17:28 / Отговор
1111 Моля никой да не достаея удоволствие на ТАРАТОТА като го коментира
14.02.2021 19:17 / Отговор
То за Тартаковер може да се каже, че луд умора няма. На всяка манджа мерудия. Давам му предложение, ако толкова много му се вее байрака и му се иска да е забелязван, да си открие една група и да си се изказва на воля, да си ораторства. Всъщност на колко ли групи досажда, ако не го изключват от там. Ама то за там трябва да влиза с истинския си профил, не е лесна работа да се покаже кой е.
14.02.2021 19:42

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още