Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Младежи от ГЕРБ внесоха писмо до Синода, искат отговор за сатанинските акции на Дионисий

Общество

Младежи от ГЕРБ внесоха писмо до Синода, искат отговор за сатанинските акции на Дионисий

Младежи от ГЕРБ внесоха писмо до Синода, искат отговор за сатанинските акции на Дионисий - Tribune.bg

Зададените въпроси ще получат публичен отговор, обещаха от БПЦ

Младежи от ГЕРБ внесоха писмо до Светия Синод, като искат отговор за сатанинските акции на Дионисий.

Причина за реакцията на партията е случката от вчера пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя. Там отлъченият от Светия Синод архимандрит Дионисий Мишев и активисти на „Системата ни убива" разпънаха черен чаршаф пред дома на премиера. По време на акцията отлъченият отец изписа на черния чаршаф „Каолиново помни“ и крещеше „Анатема“.

„Това ни потресе не само като миряни, а и като граждани на София, които месеци наред наблюдават отвратителните действия на един човек, който започна с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерския съвет, мина през бесилки, за да опъне вчера черни драперии пред дома на един гражданин, в който дом живеят децата му, му внуците му", изтъкна Георг Георгиев. Той допълни, че младежите от ГЕРБ са поискали  Светият Синод да заеме една ясна и публична позиция по отношение на този човек.

„Смятаме, че е важно какво следва оттук нататък спрямо тази личност. С двоумение казвам личност", поясни Георгиев. Той определи действията на Дионисий като сатанистки и уточни, че представителите на ГЕРБ са се срещнали с главния секретар на Светия Синод Мелнишки епископ Герасим, който ги е приел в кабинета си.

Георг Георгиев напомни, че срещу отлъчения Дионисий се водят и канонични църковни дела за редица нарушения на Устава на Българската Православна Църква/БПЦ/.

Драгомир Младенов от Младежи ГЕРБ посочи в допълнение, че главният секретар на Светия Синод ги е уверил, че на следващото си заседание Синодът ще вземе решение за действията, които БПЦ ще предприеме срещу Дионисий Мишев, които ще бъдат оповестени публично.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети