Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МО: Военна техника се придвижва от полигон „Ново село“ към Гърция

Общество

МО: Военна техника се придвижва от полигон „Ново село“ към Гърция

МО: Военна техника се придвижва от полигон Ново село към Гърция - Tribune.bg
Снимка:

От учебен полигон „Ново село“ към Гърция се придвижва автоколона, с която се транспортират бойни машини на пехотата. Това съобщават от министерството на отбраната във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура.

Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което участва в съвместната-българо-американска подготовка „Joint Training“ на учебния полигон „Ново село“.

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В „Joint Training“ участват сили и средства от министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети