Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мобилен корпус с 48 легла ще бъде отворен в Силистра

Общество

Мобилен корпус с 48 легла ще бъде отворен в Силистра

Мобилен корпус с 48 легла ще бъде отворен в Силистра - Tribune.bg
Снимка:

Капацитетът от болнични легла в областния град Силистра и в Тутракан е изчерпан. Силистра от седмица е в черната зона по заболеваемост. По последни данни над 1000 на 100 000 души са с COVID инфекция. Затова и всички очакват скоро да бъде пуснат в експлоатация новия мобилен корпус с капацитет от 48 легла, съобщава NOVA.

Това са 24 фургона от модулен тип, съобщи д-р Васил Славов. Идеята е там да бъдат събрани пациентите с COVID-19. А когато приключи епидемията в това отделение да се долекуват болни или да се превърне в хоспис.

В сравнение с предишната вълна през есента на миналата година, от началото на март двойно повече са хората, нуждаещи се от медицинска помощ в Силистренско, коментира д-р Енчо Василев, директор на Центърът за Спешна медицинска помощ в Силистра.

Според директора на Силистренската болница д-р Васил Славов до двама души на легло в изградената мобилна пристройка към Спешно отделение било добре.

Дневно повикванията на телефон 112 са около 40, като 90 на сто от тях са свързани с вируса. Ситуацията е много напрегната, констатира и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов при посещението си в Силистренската болница.

Разкрити са допълнителни легла в отделението по Урология. Капацитетът от 80 легла в отделенията и други 11 в COVID реанимацията е изчерпан. До седмица се очаква да бъде готов и новият корпус за COVID болни.

Лечебното заведение е обезпечено с медикаменти, консумативи и лични предпазни средства, констатира при обиколката си министър Ангелов.

При посещението си в Силистра министърът на здравеопазването пое и ангажимент да бъде осигурена и допълнителна доставка на ремдесивир заради повишената консумация и нуждата да бъдат обезпечение всички пациенти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати